Pojdi na glavno vsebino
0

Tek na smučeh v Kranjski gori, Ratečah in NC Planica

Tek na smučeh v Kranjski gori, Ratečah in NC Planica

Tek na smučeh v Kranjski gori z okolico je odličen tako za začetnike, kot tudi za vse uveljavljene tekače. Najlepše od vsega pa je, da lahko v enem dnevu tako tečeš na smučeh, kot se tudi spuščaš po kranjskogorskih strminah.

Katere tekaške proge izbrati?

Tekaške proge v Mojstrani in Kranjski gori

Namenjene so predvsem tekačem začetnikom in družinam. Med tem, ko so ravninske proge odlične za učenje teka na smučeh, pa krožne proge družinam omogočajo, da otroci nekaj časa tečejo tudi sami, med tem, ko starši naredijo krog ali dva po svojih željah. Družina še vedno ostaja skupaj.

Tekaške proge v Ratečah - Italijanska stran

V kolikor se odločite, da boste parkirali v Ratečah, se boste lahko odločali med dvema progama. Proga, za katero se zaradi svoje uravnotežene težavnosti odloča največ smučarjev tekačev je tako imenovana Italijanska oziroma Sokličeva proga. Odlična je za vse začetnike, ki so že osvojili prve korake teka na smučeh, brez težav pretečejo manjše vzpone in se brez težav spustijo po manj zahtevnih spustih.

Tekaška proga od Rateč do Tamarja preko Nordijskega Centra Planica

Omenjena trasa je ena težjih in najbolj razgibanih tekaških prog v okolici. Sam del od Rateč do prečkanja ceste, ki vodi proti NC Planica je ravninski, s tako imenovanimi »šlingami« ob strani, ki lahko težavnost spodnjega dela proge izredno poveča. Del med glavno cesto in NC Planica počasi že kaže svoje zobe, vendar pa najtežje proge najdemo okoli NC Planica, saj so tako vzponi, kot tudi spusti najbolj primerni za dobre rekreativce ter smučarje tekače. Tekaška proga do Tamarja s svojim neprestanim vzponom je nekoliko lažja kot proge okoli NC Planica, pa vendar niso ravno namenjene za vsakogar.

Nordijski center Planica

 NC Planica na svojem stadionu nudi urejene smučine za učenje teka na smučeh, obenem pa si v njihovem centru lahko izposodite tekaško opremo.

Povejte naprej:

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...