Pojdi na glavno vsebino
0

Biografija Valterja Bonče | 700.000 kilometrov

-0% Novo
Biografija Valterja Bonče | 700.000 kilometrov
  • Vpogled v kolesarski svet, ki ga navadni ljudje ne poznamo.
  • Odlično darilo za vse kolesarje ali ljubitelje kolesarstva.
  • Dosežki, zmage in preboj v kolesarsko meko, Italijo.
  • Postavitev športne ravni kolesarstva na novo raven ter pomoč pri gradnji temeljev poznejše Slovenije – kolesarske velesile.
 € 25,00 € Na zalogi

Ste našli boljšo ceno drugje? Znižaj si ceno

Dodatni popust ob naročilu večjih količin

Količina Cena za kos Popust  
4 kosi 22,50 € 10 % V voziček
8 kosov 21,25 € 15 % V voziček
15 kosov 20,00 € 20 % V voziček

30 let pred Slovenijo - kolesarsko velesilo

Valter Bonča je bil četrti slovenski kolesarski profesionalec, ki je s svojimi dosežki, zmagami in prebojem v kolesarsko meko Italijo postavil športno raven kolesarstva na novo raven ter pomagal graditi temelje poznejše Slovenije – kolesarske velesile.

Zgodba o fantu iz Idrije, ki so mu morali prvo tekmovalno kolo še “švercati” iz Italije, ki se je v šolo do Kranja s kolesom vozil tudi v dežju in snegu in ki je bil že na prvi olimpijadi samostojne Slovenije pripravljen osvojiti zlato medaljo. Pripoved o enem najbolj krutih vztrajnostnih športov, kjer je v najtežjih trenutkih stran odrival neizmerno bolečino in globoko v sebi iskal skrito moč, da je vztrajal naprej. Kolesarjenje je sprejel kot športne sanje in lekcijo življenja.

S kolesom je prevozil 700 tisoč kilometrov

Doživel je vse najtežje klance, izbruhe zanosa ob uspehih in zmagah, prav tako trenutke psihičnih zlomov in razočaranj. Celih 26 let je vsak dan živel ta izjemen čustveni koktejl kolesarstva.

Avtor knjige je Gregor Pavšič, avtor knjig Usodna strast 1 in 2 ter biografije najuspešnejšega slovenskega avtomobilskega dirkača Andreja Jereba.

In kaj pravi Valter?

“Če sem želel premagati druge, sem moral najprej premagati samega sebe …” je le tisti stavek, ki bi ga moral imeti vsak izmed nas neprestano v glavi, kadar stremi k visokim ciljem. "1500 dirk in 700.000 prevoženih kilometrov s kolesom, vse to v 26 letih športne kariere, ki se mi 40 let po prvi pionirski kolesarski dirki zdi kot šele včeraj odigran prizor. Na kolo sem se usedel spontano in postalo je najpomembnejši krmar mojega življenja. Doživel sem nešteto težkih klancev, samotnih treningov, litrov znoja in stalnih izzivov, kako naj v najtežjih trenutkih najprej premagam samega sebe in nato poskusim do magične ciljne črte premagati še vse druge," dodaja Valter. 

"Življenje je bilo polno odrekanja in prilagajanja tistemu, kar je kolo nepopustljivo zahtevalo od mene. Vztrajal sem kljub bolečinam, globokemu dihanju in skelenju v mišicah. Na treninge sem odšel A takrat, ko sem na razbolelo telo komaj zvlekel kolesarski dres. Boril sem se z dilemo, kako globoko v samem sebi najti skrite rezerve, nezaveden potencial in neverjetno notranjo moč, da sem za svoje visoke cilje pripravljen trpeti še onkraj naslednjega ovinka, še malo bolj stisniti zobe in nato tik pred trenutkom zmage nad samim seboj premagati še zadnjo oviro. Ta knjiga je poklon in zahvala kolesarstvu, vsem tistim, ki so ves čas vztrajali z menoj, prav tako vsem generacijam kolesarjev pred in za menoj. Kolesarstvo je nam vsem ponujalo prestižne majice, rekorde, medalje in pokale, a predvsem nas je naučilo edinstvene življenjske lekcije o tistem, česar smo ljudje v svojem izjemnem bistvu zares sposobni," ki danes, po toliko letih kolesarstva in današnjem življenju, še vedno vpetem v kolesarjenje, ostaja čudovit človek z velikim srcem in širokim nasmehom. 

Vezava: trda
Strani: 300 

Mnenja kupcev

Ta izdelek še nima mnenj.Ste kupili ta izdelek?  

  

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...