Pojdi na glavno vsebino
0

Tekaške hlače

Hlače za tek na smučeh

5 izdelkov
Razvrsti po:

Oblačila za tek na smučeh morajo biti lahka in zračna ter omogočati nemoteno gibanje.

Pajkice ali softshell hlače

Eno izmed najbolj pogostih vprašanj s strani naših kupcev je, ali je bolje nositi pajkice ali softshell hlače. Odgovor je zelo enostaven: "Kupite tisto, v čemer se bolje počutite."

Pajkice ali tekmovalne tekaške hlače, so izredno tanke hlače za tek na smučeh oziroma suhi tek. Čeprav so ustvarjene za tekmovalke in tekmovalce, pa so zaradi svoje vrhunske kakovosti največkrat uporabljene prav med rekreativnimi smučarji tekači.

Kljub vsemu pa so najbolj popularne in vsako leto razprodane vrhunske hlače za tek na smučeh ali pohodništvo, Fischer Speed. So izredno lahke hlače iz mikrofibra materiala, hitro se sušijo in vas v primerjavi s tekaškimi hlačami veliko bolj grejejo. Prav udobnost in toplota sta tista dva faktorja, zaradi katerih se te hlače najbolj prodajajo veliko bolj.

Softshell hlače

Softshell hlače so torej tiste, ki se večinoma uporabljajo pri smučarskem teku. Softshell material je alternativa večplastnemu oblačenju, saj je sestavljen iz več plasti. Največja prednost je izredna zračnost, zato se tovrstna oblačila največ uporabljajo pri fizično napornejših športih. Odlična je tudi zaščita pred mrazom, vetrom ter vlago, vendar ne v tolikšni meri, kot oblačila z membrano.

Krilo

Krilo za tek na smučeh vašo zadnjico ter zgornji del nog ohranja toplo in suho ter je izredno lahkotno.

TEKAŠKE HLAČE

Priporočamo

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...