Pojdi na glavno vsebino
0

Rokavice

Rokavice za tek na smučeh

16 izdelkov
Razvrsti po:

Izbira rokavic pri teku na smučeh je odvisna od vaših želja, predvsem glede tega, kako tople oziroma tanke morajo biti. Rokavice, ki se uporabljajo za smučarski tek so tanjše kot navadne rokavice in se bolj prilegajo roki, saj je dober oprijem smučarske palice zelo pomemben. Vendar pa tanjše rokavice pomenijo tudi, da so veliko bolj hladne. 

Katere rokavice za smučarski tek izbrati?

Na voljo imate več vrst rokavic:

  • RACE ali TEKMOVALNE ROKAVICE so najtanjše rokavice, ki omogočajo najboljši, torej odličen oprijem tekaške palice, izdelane pa so iz lahkega in odpornega materiala. Največja težava teh rokavic med rekreativci je, da zaradi svojega odličnega oprijema, ki je posledica tanjšega materiala, niso tako tople, kot ostale rokavice za tek na smučeh. Takšne rokavice kupijo tekmovalci ali rekreativci, ki potrebujejo zgolj neko manjšo zaščito pri uporabi tekaških palic. 
  • UNIVERSAL LIGHT rokavice so že nekoliko bolj tople rokavice, namenjene toplejšim zimskim dnem. Namenjene so predvsem teku na smučeh na začetku ter koncu tekaške sezone.
  • UNIVERSAL rokavice so že nekoliko bolj tople in tako namenjene vsem vremenskim pogojem. Primerne so tako za tople, kot tudi za hladnejše zimske dni, niso ne pretanke, ne predebele in imajo še vedno dober oprijem tekaške palice.
  • LOBSTER rokavice za tek na smučeh so namenjene izredno mrzlim tekaškim dnem in vsem tistim, ki imajo težave z mrzlimi rokami. 

Velikost rokavic za tek na smučeh

Izbira velikosti rokavic za tek na smučeh je pomembna predvsem zaradi zagotavljanja primerne toplotne izolacije. Ob nakupu premajhnih rokavic boste zmanjšali pretok zraka, s čimer vas bo hitreje zeblo, še posebej, če ste na to občutljivi. Ob preizkušanju rokavic vam mora biti le-ta ravno pravšnja. Ne sme vas "zategovati", niti ne sme biti prevelika. Najbolje jih je preizkusiti tako, da uporabite svojo tekaško palico in preizkusite oprijem ter udobje ob večji / manjši številki. 

ROKAVICE ZA TEK NA SMUČEH

Priporočamo

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...