Pojdi na glavno vsebino
0

Tekaške smuči

Tekaške smuči

15 izdelkov
Razvrsti po:

Kako naj izberem prave tekaške smuči?

Katere tekaške smuči so prave zame? Katero dolžino smuči za tek na smučeh naj izberem? Se tekaške smuči splača najeti?

Pri odločitvi katere tekaške smuči izbrati, ima velika večina polno vprašanj, na katera ne najde odgovore. Stvar je zelo enostavna, a res le, če se nanjo vsaj malo spoznaš. Zavedajte se, da je izbira pravih smuči za tek na smučeh izrednega pomena, saj boste le s tistimi pravimi, na snegu zares uživali. Zato tekaške smuči kupujte tam, kjer prodajalec ve, o čem govori. To je v specializiranih trgovinah za smučarsko tekaško opremo, prodajalec pa se mora s tekom na smučeh ukvarjati tudi sam, sicer nikakor ne more razumeti bistva prodaje.

Tehnika teka na smučeh

Pred nakupom tekaških smuči moramo vedeti za kakšno tehniko jih kupujemo. Poznamo namreč dva tipa smuči glede na tehniko:

  • Tekaške smuči za klasično tehniko. Smuči za klasično tehniko naj bi bile od 20 do 30 cm daljše od telesne višine. Smo vas spet pustili v negotovosti? Kaj torej iščemo pri končni odločitvi? Pri nakupu sta bistvenega pomena znanje teka na smučeh in telesna teža. Boljše je znanje teka oziroma večja je naša telesna teža, daljše morajo biti tekaške smuči.

Tekaške smuči so lahko narebrene ali pa imajo pod vezjo t.i. kožo. Tekmovalne smuči so mazalne, vendar le redki rekreativci še tečejo z mazalnimi smučmi.

  • Tekaške smuči za drsalno (skate) tehniko. Smuči za drsalno tehniko naj bi bile od vaše telesne višine daljše od 0 do 15 cm, ponovno pa sta pri nakupu bistvenega pomena znanje teka na smučeh in telesna teža. 

Kako teža vpliva na izbiro tekaških smuči?

Pri izbiri smuči za tek na smučeh nikakor ne smete pozabiti na vašo telesno težo, saj le-ta v kombinaciji s pravo tekaško smučko odločilno vpliva na stik drsne obloge s snežno podlago. V primeru neprimernih smuči drsna obloga ne bo enakomerno v stiku s podlago, zaradi česar bodo tekaške smuči počasnejše, na mehkejših podlagah pa lahko pride do prekomernega ugrezanja. Na spletni strani www.kingsport.si vam v pomoč pri izbiri tekaških smuči pri vsakem artiklu ponujamo tabelo, iz katere lahko na podlagi vaše teže izberete optimalno dolžino smuči. V kolikor je za vašo telesno težo primernih več dolžin, le to izberite na podlagi tekaškega znanja. Manj zahtevnim tekačem priporočamo izbiro krajših smuči (v odvisnosti od telesne teže).

Tekaške smuči z vezmi

Pozor! Pri nakupu tekaških smuči je potrebno biti pozoren na tekaške vezi. Na spletni strani King Sport se vse smuči prodajajo v kompletu z vezmi.

TEKAŠKE SMUČI

Priporočamo

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...