Pojdi na glavno vsebino
0

Tekaški čevlji

Čevlji za tek na smučeh

13 izdelkov
Razvrsti po:

Čevlji za tek na smučeh so povezava med tekačem in tekaškimi smučmi. Iz tega razloga je odvisen tako prenos moči, kot tudi zmožnost vodenja tekaških smuči.

Čevlji za klasično in drsalno tehniko

Čevlji za tek na smučeh se ločijo glede na tehniko teka na smučeh. Čevlji za drsalno tehniko imajo precej trši podplat, poleg tega pa imajo za boljšo stabilnost okoli gležnja plastično ali karbonsko manšeto.

Čevlji za klasično tehniko imajo mehkejši podplat in so brez manšete okoli gležnja. Na naši spletni strani vam nudimo le čevlje za tek na smučeh za drsalno tehniko. V kolikor potrebujete čevlje za klasično tehniko, se obrnite na nas, da vam lahko pomagamo najti čevlje, ki jih potrebujete. V kolikor uporabljate obe tehniki, pa vam lahko ponudimo čevlje, ki omogočajo uporabo pri obeh tehnikah teka na smučeh (Combi čevlji).

  • Spol

Na vitaproshop.com ponujamo tako moške, ženske, kot tudi otroške tekaške čevlje. Ženski tekaški čevlji so nekoliko ožji, toplejši in mehkejši. Otroški čevlji se od odraslih razlikujejo predvsem v trdoti (so precej mehkejši) in še nekoliko boljši toplotni izolaciji.

  • Velikost čevljev za tek na smučeh

Velikost čevljev za tek na smučeh določimo na podlagi dolžine stopala. V notranjosti čevlja naj bo za dobre pol centimetra prostora, torej naj bo čevelj pol centimetra daljši od vašega stopala.

  • Širina čevljev za tek na smučeh

V osnovi velja, da zahtevnejši kot so čevlji za tek na smučeh, ožji so. S tem omogočamo optimalni prenos sil na smuči. Po drugi strani nekoliko širši čevlji omogočajo večje udobje, kar pa je pomembno zlasti pri manj zahtevnih uporabnikih. Širši kot so čevlji, več toplotne izolacije nudijo.

  • Trdota čevljev za tek na smučeh

Podobno kot pri širini čevljev za tek na smučeh, tudi trdota tekaških čevljev narašča z zahtevnostjo čevlja. Čevlji za najzahtevnejše uporabnike (Carbonlite) imajo trši podplat in tršo manšeto okoli gležnja (pri čevljih za drsalno tehniko) , kar omogoča optimalni prenos sil na smuči.

  • Podplat čevljev za tek na smučeh

V svetu teka na smučeh poznamo dva profila podplatov. Poznamo tako imenovani NNN in SNS profil podplatov. Vsi Fischer čevlji za tek na smučeh imajo NNN profil podplata in so kompatibilni z vsemi vezmi ki uporabljajo NNN profil.

Za dodatna vprašanja nam lahko pišete na info@kingsport.si ali pokličete 040 355 876.

TEKAŠKI ČEVLJI

Priporočamo

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...